Śniadania
(śniadania podajemy do godziny 12.00)
jajecznica na maśle z 3 jaj, bułka, masełko
jajecznica na boczku z 3 jaj, bułka, masełko
(3 jajka, bułka, masełko)
(3 jajka, bułka, masełko)
(3 jajka, szpinak, boczek, bułka, masełko)
(pieczywo, masło, musztarda)
Dodatki:
Zupy
300 ml
Makarony
makaron tagliatelle, pieczona pierś z kurczaka, suszony pomidor, szpinak, sos śmietanowy
sos śmietanowy z białym winem i serem pleśniowym blue, filet z kurczaka, szpinak, parmezan
Aromatyczny tymiankowy kurczak z dodatkiem winogron i błękitnego sera pleśniowego
Przystawki
świeża wołowina w towarzystwie cebuli i ogórków kiszonych, podawana z bułką i masełkiem
z marynowanymi borowikami i czarnym kawiorem
trzy śliwki długo moczone w wódce, w towarzystwie śledzia
Sałatki
sałata lodowa z dodatkiem świeżych pomidorów, ogórka, papryki i kukurydzy, podawana z grillowaną piersią z kurczaka, polaną sosem czosnkowym
sałata lodowa z dodatkiem świeżych pomidorków, kurczaka, chrupiącego boczku i parmezanu
sałata lodowa z dodatkiem świeżych pomidorów, ogórka, papryki, czerwonej cebuli, oliwek i sera feta
sałata lodowa z dodatkiem świeżych pomidorów, ogórka, papryki, czerwonej cebuli i oliwek. Podawana z panierowanym serem feta
Słodka gruszka, wyrazisty ser gorgonzola i chrupiące orzachy na mieszance zielonych sałat polane sosem miodowo-cytrynowym, posypane żurawiną
Mięsa i ryby
kotlet de volaille nadziewany masełkiem i pietruszką
panierowana pierś z kurczaka nadziewana serem, ogórkiem i słonecznikiem
grillowana pierś z kurczaka polana sosem czosnkowym
kotlet schabowy panierowany
kotlet schabowy duszony w sosie śmietanowo-grzybowym
stek wołowy z grilla podawany z masełkiem czosnkowym
(ok. 200g świeżego fileta polany ciepłym masłem
Dodatki do dań głównych
Zestawy dla dzieci
paluszki drobiowe (ok. 70g) podawane z frytkami i surówką z marchewki, ketchup
filecik drobiowy (ok. 110g) panierowany, podawany z frytkami i surówką z marchewki, ketchup
Pierogi (6 szt.)
podane z sosem śmietanowym
podane z sosem śmietanowym
podane z sosem szpinakowo-śmietanowym
sezonowe pierogi ze świeżym bobem