Śniadania
(śniadania podajemy do godziny 12.00)
jajecznica na maśle z 3 jaj, bułka, masełko
jajecznica na boczku z 3 jaj, bułka, masełko
(3 jajka, bułka, masełko)
(3 jajka, bułka, masełko)
(3 jajka, szpinak, boczek, bułka, masełko)
(pieczywo, masło, musztarda)
Dodatki:
Zupy
330 ml
Przystawki
świeża wołowina w towarzystwie cebuli i ogórków kiszonych, podawana z bułką i masełkiem
z marynowanymi borowikami i czarnym kawiorem, podawny z korzenną bagietką
w towarzystwie świeżego ogórka, podawany z korzenną bagietką i masełkiem
krewetki(4szt.), masło, czosnek, chilli, wino, grzanki
Sałatki
sałata lodowa z dodatkiem świeżych pomidorów, ogórka, papryki i kukurydzy, podawana z grillowaną piersią z kurczaka, polaną sosem czosnkowym
sałata lodowa z dodatkiem świeżych pomidorków, kurczaka, chrupiącego boczku i parmezanu
sałata lodowa, rukola, pomidorki koktajlowe, orzechy włoskie, żurawina, sos miodowo-musztardowy, ser camembert (4szt.)
Mięso z drobiu
kotlet de volaille nadziewany masełkiem i pietruszką
panierowana pierś z kurczaka nadziewana serem, ogórkiem i słonecznikiem
filet z kurczaka zapiekany szpinakiem i serem
grillowana pierś z kurczaka polana sosem czosnkowym
Mięso z wieprzowiny
kotlet schabowy panierowany
kotlet schabowy zapiekany pieczarkami i serem
kotlet schabowy duszony w sosie śmietanowo-grzybowym
schab nadziewany boczkiem, cebulką i serem zapiekany w piecu
stek wołowy z grilla podawany z masełkiem czosnkowym
Ryby
polany ciepłym masełkiem
z dodatkiem masełka, cytryny, kopru
Dodatki do dań głównych
Zestawy dla dzieci
trzy szt. chrupiących kąsków podawane z frytkami i ketchupem
filecik drobiowy (ok. 110g) panierowany, podawany z frytkami i surówką z marchewki, ketchup
Makarony
makaron tagliatelle, pieczona pierś z kurczaka, suszony pomidor, szpinak, sos śmietanowy
sos śmietanowy z białym winem i serem pleśniowym blue, filet z kurczaka, szpinak, parmezan
czarny makaron papardelle z pieczonym łososiem z czosnkiem i nutą ostrej papryczki chilli
czarny tagliatelle z krewetkami 5szt. w pietruszkowo-maślanym sosie, z dodatkiem pomidorków koktajlowych i rukoli
Pierogi (6 szt.)
z dodatkiem suszonej śliwki okraszone smażoną cebulką
Naleśniki
Napoje
Napoje 1l
Sok z świeżo wyciśniętych owoców
0,3 l – 05 l
Trunki na rozgrzewkę
Desery lodowe
2/3 gałki
podane z bitą śmietaną
podane z bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi
podane z bitą śmietaną i karmelizowanymi migdałami
Ciasta, Kawa i Herbata
biała czekolada, waniliowy, ciasteczkowy
owoce hibiskusa, melon z miętą, zielona
Ciasta
Wypiek własny (informacja dostępna u obsługi)