Śniadania
(śniadania podajemy do godziny 12.00)
jajecznica na maśle z 3 jaj, bułka, masełko
jajecznica na boczku z 3 jaj, bułka, masełko
(3 jajka, bułka, masełko)
(3 jajka, bułka, masełko)
(3 jajka, szpinak, boczek, bułka, masełko)
(pieczywo, masło, musztarda)
Dodatki:
Zupy
300 ml
Przystawki
świeża wołowina w towarzystwie cebuli i ogórków kiszonych, podawana z bułką i masełkiem
w towarzystwie świeżo siekanej cebulki
klasyczny hummus
Chrupiące bagietki
Sałatki
sałata lodowa z dodatkiem świeżych pomidorów, ogórka, papryki i kukurydzy, podawana z grillowaną piersią z kurczaka, polaną sosem czosnkowym
sałata lodowa z dodatkiem świeżych pomidorków, kurczaka, chrupiącego boczku i parmezanu
sałata lodowa z dodatkiem świeżych pomidorów, ogórka, papryki, czerwonej cebuli, oliwek i sera feta
sałata lodowa z dodatkiem świeżych pomidorów, ogórka, papryki, czerwonej cebuli i oliwek. Podawana z panierowanym serem feta
mieszanka zielonych sałat z dodatkiem pomidorków oktajlowych podawana z falafelami, polane sosem czosnkowym i posypana prażonym słonecznikiem
Mięso z drobiu
kotlet de volaille nadziewany masełkiem i pietruszką
panierowana pierś z kurczaka nadziewana serem, ogórkiem i słonecznikiem
filet z kurczaka nadziewany kurkami i masełkiem
filet z kurczaka panierowany w płatkach kukurydzianych lub w tradycyjnej panierce
grillowana pierś z kurczaka polana sosem czosnkowym
filet z kurczaka zapiekany szpinakiem i serem
Mięso z wieprzowiny
kotlet schabowy duszony w sosie śmietanowo-grzybowym
kotlet schabowy zapiekany pieczarkami i serem
kotlet schabowy panierowany
kotlet schabowy nadziany musztardą i chrzanem
Mięso z wołowiny
stek wołowy z grilla podawany z masełkiem czosnkowym
Danie wegetariańskie
Ryby
polany ciepłym masełkiem
z dodatkiem masełka, cytryny, kopru
Dodatki do dań głównych
Zestawy dla dzieci
paluszki drobiowe (ok. 70g) podawane z frytkami i surówką z marchewki, ketchup
filecik drobiowy (ok. 110g) panierowany, podawany z frytkami i surówką z marchewki, ketchup
Makarony
soczysta pierś z kurczaka w sosie szpinakowośmietanowym okraszona parmezanem, makaron tagiatell
smażony kurczak, suszone pomidory, sos pomidorowy,
chilli, pesto bazyliowe, świeżo starty parmezan,
makaron tagiatelle
Pierogi (6 szt.)
podane z sosem szpinakowo-śmietanowym
8 szt. pierogów, po dwa z każdego smaku
Naleśniki
Napoje
Napoje 1l
Sok z świeżo wyciśniętych owoców
0,3 l – 05 l
Trunki na rozgrzewkę
Desery lodowe
3 gałki
podane z bitą śmietaną
podane z bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi
masłem orzechowym podane z bitą śmietaną i sosem karmelowym
podane z bitą śmietaną i karmelizowanymi migdałami
i sosem czekoladowym
Ciasta, Kawa i Herbata
biała czekolada, waniliowy, ciasteczkowy
(200 ml)
owoce hibiskusa, melon z miętą, zielona
Ciasta
Wypiek własny (informacja dostępna u obsługi)
Piwo
Wino
Białe
butelka
lampka
Czerwone
butelka
Drinki
Wódka i inne trunki
40 ml – 0,5 l